ARA
Bisiklet Firmaları
Türkiyede Bisiklet Kullanımı

2010 AVRUPA YOL BİSİKLETİ ŞAMPİYONASI SONA ERDİ

Türkiye Bisiklet Federasyonu'nun (TBF) ev sahipliği yaptığı 15-18 Temmuz 2010 Avrupa Yol Bisikleti Şampiyonası, son gün yarışları olan genç bayanlar ve 23 yaş altı erkekler yol yarışlarıyla son buldu. Genç bayanlarda İtalyan takımından Anna Trevisi, 23 yaş altı erkekler kategorisinde ise Polonya takımından Pawel Gawronski şampiyon oldu.
Ankara'da 15 Temmuz'da başlayan ve üç gündür devam eden 2010 Avrupa Yol Bisikleti Şampiyonası'nın son gününde genç bayanlar yol yarışı yapıldı. 13.5 kilometrelik parkurda 6 tur üzerinden 81 kilometrelik yol yarışı için saat 10.00'da 58 sporcu start aldı. Anıtpark- Fevzi Çakmak Caddesi-Beşevler-Alparslan Türkeş Caddesi-Söğütözü Caddesi-Beştepe'den oluşan parkurda, sporcular 4. tura kadar gurup halinde yarıştı.
5. tura girildiğinde İtalya, Fransa ve Hollanda takımlarından 8 sporcu, guruptan kaçarak ön saflarda yer aldı. Son tura girildiğinde İtalya'dan Anna Trevisi, Rossella Ratto ve Prevot Ferrand kontra atak yaparak birincilik için çekişmeli bir mücadele ortaya koydu. Çekişmeli geçen mücadelenin ardından bitiş çizgisini ilk geçen 02.05.31 süreyle İtalya'dan Anna Trevisi oldu. Genç Bayanlar Yol Yarışı'nın şampiyonu Trevisi olurken, yarışı aynı süreyle Fransa'dan Prevot Ferrand ikinci, 02.05.33 süreyle yine İtalya'dan Rossalle Ratto, üçüncü olarak bitirdi.

Yarışı, Türk Milli Takımın'dan Ebru Doğan 51., Gamze Ayaz, 52., Seda Öztürk55., Şeyda Tozkoparan 57. ve Eda Kunuk 58. olarak bitirdi.

Yarışın sonunda düzenlenen ödül töreninde birincinin madalyasını Avrupa Bisiklet Birliği As Başkanı Tzimas Athanasios, ikinciye madalyasını TBF Başkanı Emin Müftüoğlu ve üçüncüye madalyasını TBF Yönetim Kurulu Üyesi Fahri Durmuş taktı.

ŞAMPİYONANIN SON YARIŞ STARTINI ÇAVUŞOĞLU VERDİ

Türkiye Bisiklet Federasyonunun ev sahipliği yaptığı 15 Temmuz'da Ankara'da başlayan ve üç gündür devam eden 2010 Avrupa Yol Bisikleti Şampiyonası'nın son gününde Genç Bayanlar yarışından sonra 23 yaş altı erkekler start aldı. Startı, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Başkanı Mevlüt Çavuşoğlu verdi.

Çavuşoğlu'nun damalı bayrağı kaldırmasıyla çıkış yapan 137 sporcunun 175.5 kilometrelik yarışı başladı. Yarış devam ederken Çavuşoğlu, Türkiye Bisiklet Federasyonu'nun son yıllarda yapmış olduğu çalışmalarını övdü. Bisikletin son yıllarda önemli bir spor dalı haline geldiğini belirten Çavuşoğlu, "Sayın Cumhurbaşkanımızın desteğiyle Cumhurbaşkanlığı Turu, tanıtım için önemli bir organizasyon oldu. İkinci büyük organizasyon ise şu an Ankara'da yaşanan Avrupa Yol Bisikleti Şampiyonası. Bu konuda federasyon başkanımız Emin Müftüoğlu'na teşekkür ediyorum. 3 yıldır Cumhurbaşkanlığı Turu'nu zevkle izliyorum. Ankara'da gerçekleşen bu şampiyonada da start vermek bize nasip oldu.'' dedi.

Mevlüt Çavuşoğlu, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü tarafından İstanbul ve Alanya'da yapılacak olan Veledrom için, gerekli desteği verdiklerini de söyledi.

Picture

ŞAMPİYON GAWRONSKI

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Başkanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun startı vermesiyle başlayan yarış Anıtpark- Fevzi Çakmak Caddesi-Beşevler-Alparslan Türkeş Caddesi-Söğütözü parkurunda gerçekleşti. 13.5 kilometrelik parkurda 13 tur üzerinden 175.5 kilometrelik yarışta 3. tura kadar gurup halinde koşan sporcular içerisinden Beyaz Rusya, Bulgaristan, İtalya, Slovenya, İsviçre ve Fransa takımlarından birer sporcu atak yaparak öne geçti.

6 sporcuyla gurup arasındaki 22 saniyelik fark 9. tura gelindiğinde kapandı. Tur sayısı azaldıkça sporcular, sanki ateşlenmiş gibi hızı artırdı. Yarışın sonunda bitiş çizgisini ilk gören 04.03.08 süreyle Polonya takımından Pawel Gawronski. Yol Yarışı'nın şampiyonu Gawronski olurken, yarışı ikinci olarak 04.03.09 süreyle Portekiz takımından Nelson Oliveira, 04.03.11 süreyle Fransa takımından Amaud Demare üçüncü bitirdi.

Türk milli takımından Recep Ünalan, 04.03.12 süreyle yarışı 12., Eyüp Karagöbek ise 04.03.58 süreyle yarışı 77. olarak tamamladı. Türk takımından diğer 5 sporcu ise zaman yiyerek diskalifiye oldu.

Yarışın sonunda birincinin madalyasını Avrupa Bisiklet Birliği (UEC) Başkanı Wojciech Walkiewicz, ikinciye madalyasını Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül ve üçüncüye madalyasını Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu taktı.

ŞUBAT ETKİNLİK TAKVİMİ

GÖKOVA PEDALLARIMIN ALTINDA
Temel Amaç ; Bisiklet sürmeyi yaşam biçimi haline getirmiş insanları, bu spora en uygun coğrafyalardan biri olan Muğla İlinde bir araya getirerek, yör... devamı

2010 AVRUPA YOL BİSİKLETİ ŞAMPİYONASI SONA ERDİ